Hoe kan ik afbeeldingen aanpassen voor mijn website?

Je bent hier:
< Alle Onderwerpen

In dit artikel gaan we kijken naar het aanpassen van afbeeldingen voor het gebruik op uw website. Wij onderscheiden hierin technische aanpassingen (het formaat van de afbeelding) en inhoudelijke aanpassingen (alt tags en dergelijke). Het is van groot belang dat de afbeeldingen op uw site in orde zijn: ze hebben effect op de SEO waarde en de laadtijd van de pagina.

Technische aanpassingen

Voor wat betreft de technische aanpassingen is het van belang dat de afbeelding het juiste formaat heeft. Als u een de afbeelding op een specifiek vlak op de website wilt plaatsen dan hoeft de afbeelding niet groter (of kleiner) te zijn dan dat vlak. Om dit goed te doen kunt u twee mogelijke aanpassingen doen: van te voren de afbeelding bewerken in een fotobewerkingsprogramma (zoals Photoshop) of door middel van een plugin in WordPress (zoals Smush). Deze aanpassing zorgt ervoor dat uw pagina sneller in zal laden.

Inhoudelijke aanpassingen

De inhoudelijke aanpassingen betreffen de gegevens die je meegeeft aan een afbeelding. De meest belangrijke voor wat betreft de SEO waarde van een pagina is de zogeheten alt tag. Als u in de alt tag van de afbeelding het gekozen zoekwoord voor de pagina plaatst helpt dit om de SEO waarde omhoog te brengen.

Inhoud