Dwell time

Je bent hier:
< Alle Onderwerpen

Wat is dwell time?

Dwell time is de tijd die mensen besteden op jouw website nadat men via een link op jouw site is gekomen. Wanneer mensen 6 seconden of korter op je website verblijven is het een ‘bounce’. Denk hierbij aan een pijl die een dartbord raakt maar vervolgens weer van het bord af stuitert. De darter krijgt dan ook niet de punten die hij zou krijgen wanneer de pijl was blijven zitten. Zo werkt het ook met websites: iemand komt op je pagina, maar denkt al snel: “dit is niet wat ik zoek”. Dan ben je dus binnen enkele seconden een potentiële klant kwijt. Dat wil je voorkomen!

Hoe kan ik de dwell time verhogen?

Je kan de dwell time verhogen door er voor te zorgen dat jouw website interessant is voor bezoekers. Denk hierbij aan de volgende elementen:

  • Niet alleen lappen tekst, maar ook afbeeldingen en video’s op je pagina’s
  • Zorg dat de tekst in orde is (niet te kort, niet te lang en grammaticaal in orde)
  • Je website moet leesbaar zijn op alle apparaten (pc, tablet en smartphone)
  • Zorg dat de navigatie in orde is zodat men getriggerd wordt om van de ene pagina naar de andere pagina te gaan (en dus nog steeds op je website blijft)
  • Zorg dat je ‘ranked’  voor de juiste zoektermen in de zoekmachines: uiteindelijk wil je dat men vind waar men op zoekt. Als jij alleen mannenschoenen verkoopt is het misschien wel handig om daarvoor te ‘ranken’, en niet voor schoenen. Dat is een te algemene term. Dan kun je dus beter ook voor mannenschoenen ‘ranken’.
Vorige Dropshipping
Volgende E-Mail marketing
Inhoud