Hoe kunnen we helpen?

Wat is downloaden?

Je bent hier:
< Alle Onderwerpen

Downloaden is het kopiëren van informatie van het internet naar je eigen computer.

Hoe werkt het?

Wanneer een website bezocht wordt, wordt de informatie van de webserver door de browser gedownload naar de computer van de bezoeker. Hier wordt de informatie vervolgens weergegeven.

Daarnaast kan er ook gedownload worden via bv. peer-to-peer netwerken (bv. Kazaa of LimeWire), FTP, MSN en nieuwsgroepen. Meestal is hiervoor speciale software benodigd.

Uploaden

Het plaatsen van informatie op het internet wordt uploaden genoemd.

Inhoud