Hoe kunnen we helpen?

Wat is Google Adwords

Je bent hier:
< Alle Onderwerpen

Adwords is het advertentieprogramma van Google. Via Google AdWords kunt u adverteren bij Google en op het advertentienetwerk van Google.

Zoekwoord-gerelateerd adverteren op Google

Het al dan niet verschijnen van een advertentie is afhankelijk van de door de zoeker ingetikte zoekwoorden. Zo verschijnt uw advertentie alleen als het zoekwoord betrekking heeft op de door u geleverde producten of diensten.

Positie van de advertentie

De positie van de advertenties worden per zoekwoord en per opbod verkocht. Het is niet per definitie zo dat de hoogste bieder automatisch de beste positie krijgt toegewezen. Ook de kwaliteit en de populariteit van de advertentie wegen mee bij de bepaling van de advertentiepositie.

Content-gerelateerd adverteren

Daarnaast kunnen advertenties ook worden weergegeven via het advertentienetwerk van Google. Uw advertentie verschijnt dan op pagina’s die qua inhoud aansluiten bij de door u opgegeven zoekwoorden.

Pay-per-click

U betaalt alleen als iemand daadwerkelijk op de advertentie klikt en doorgeschakeld wordt naar uw website.

Kosten

De tarieven beginnen bij 0,01 euro per klik, maar kunnen oplopen tot enkele euro’s per klik als uw organisatie zich in een marktsegment bevindt dat veel gebruikmaakt van deze wijze van adverteren.

Zelf doen of uitbesteden?

Op de website van Google AdWords vindt u uitgebreide uitleg en ondersteuning met betrekking tot het opzetten van uw eigen advertentiecampagne. Het opzetten van een goede campagne is echter een activiteit waarin u veel tijd zult moeten steken en die doorlopend onderhoud behoeft. U kunt het opzetten en onderhouden van een campagne ook daarom ook uitbesteden aan een door Google erkende professional.

Meer informatie

Klik voor meer informatie over Google AdWords of het maken van uw eigen AdWords-account op onderstaande link:

Inhoud