Onze Werkwijze

Waarom Agile?

agile_werken

Je hebt misschien al eens gehoord over Agile en dat wij bij Via Media onze websites inmiddels ook ontwikkelen volgens deze methode. Wij leggen graag uit wat dat inhoudt voor ons als team, maar ook voor onze klanten.

Agile is een methode die al een tijdje de wereld van projectmanagement aan het veranderen is. Sinds 2001 is het al begonnen in de softwareontwikkeling en inmiddels zijn er al honderduizenden Agile "werkers" wereldwijd.

Maar wat is het nu precies dat Agile werken?

Agile is in de eerste plaats een mindset. Een andere manier van denken en omgaan met de grillen van een project, zoals wij die dagelijks hebben bij Via Media wanneer we bezig zijn met het ontwikkelen van websites. Agile zorgt ervoor dat het voor ons mogelijk is om met de continue verandering om te gaan.

De wereld om ons heen veranderd continue, het is onzekerder en complexer geworden en dat proces stopt niet. Het was voor ons als bedrijf noodzakelijk om net zo beweeglijk en flexibel te worden, zodat we kunnen meebewegen met de grillen van buitenaf. Met als doel om websites af te leveren die voldoen aan de verwachtingen van de klant, ook al veranderd de behoefte terwijl we al begonnen zijn met het bouwen en ontwikkelen.

Agile denken zorgt er bij ons voor dat we klantwaarde altijd als uitgangspunt blijven hanteren en ondertussen in een constant ritme blijven produceren en verbeteren.

Agile gaat meer om slimmer dan om harder werken. Het gaat niet om het uitvoeren van meer werk in minder tijd: het gaat om meer waarde creëren met minder werk.

Door korte lijnen te houden tussen ons team en de klant, zorgen we ervoor dat de verwachtingen worden waargemaakt en dat de klant vanaf het begin al actief betrokken wordt bij de ontwikkelingen van de website. En dat als de behoefte veranderd gedurende het proces, door bijvoorbeeld een verandering in de bedrijfsstructuur of de markt, dat we snel het eindproduct aan kunnen passen zodat dat beter aansluit bij de vernieuwde situatie.